Patrick Keuleers

Accountmanager en kauwgomballenautomaat voor communicatie-ideeën.
Straf in het vak sinds 1998.

Hoe help jij ondernemers mee straf maken?

Om de werkelijke communicatienoden van een ondernemer te detecteren, probeer ik me te verplaatsen in zijn leefwereld en klanten. Om met een open geest de juiste strategische keuzes te maken. De juiste en relevante vragen stellen, dat is onze taak. Deze inleving en betrokkenheid zijn noodzakelijk voor het opbouwen van een goede langetermijnrelatie.

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Ik word blij van de tevredenheid en appreciatie van de klant. Het bedankmailtje na een actie die we samen uitwerkten. Of wanneer op het einde van de werkdag alle to do’s afgevinkt staan en er nog voldoende tijd en energie overblijft om een terrasje mee te pikken of te sporten. De grootste voldoening is er wanneer alle puzzelstukjes in het communicatieplan samenvallen.

1 concrete tip vanuit jouw expertise aan een ondernemer om straf te zijn?

Het boek ‘Find your why’ van Simon Sinek is een must read. Alleen als je je ten volle bewust bent van ‘waarom’ je als ondernemer doet wat je doet, kan je straf zijn. Straffer nog, WIZZ is voorbestemd om je met communicatie hierbij te helpen. (Wat is jouw bestaansreden?)

Patrick Keuleers, Wizz communicatiepartners

“Door inleving de juiste keuzes maken”

Contacteer Patrick

Straffe skills

  • Kauwgomballenautomaat voor ideeën.
  • Lak aan een avondklok (wat werk betreft).
  • Apple-adept.
  • Accountmanager met grafische feeling.
  • Conceptor van jouw communicatieplan.
  • 1 van de 11 op een voetbalveld.

Leestips van Patrick:

Bestaansreden of kern van je bedrijf

Zit je bestaansreden in elke vezel van je bedrijf?

(Voor de ongeduldigen: meteen naar je bestaansreden) Als ondernemer heb je vrijheid. Heerlijk veel vrijheid op bepaalde vlakken. Veel ruimte om je ideeën om te buigen naar realiteit. Om lijnen uit te zetten. Om je zaak te sturen naar waar jij wil. Vrijheid om keuzes te maken. Met veruit de belangrijkste: waarom kiezen je doelklanten …

Zit je bestaansreden in elke vezel van je bedrijf? Lees verder »

Denk vanuit je klant

Denk jij vanuit je klant?

Als gedreven ondernemer ben je erg begaan met je zaak. Soms in die mate dat je heel onbewust riskeert om je doelklant uit het oog te verliezen. En dat je communiceert vanuit je eigen denk- en leefwereld. En niet vanuit het perspectief van je klant. Is dat erg? Nee, kan gebeuren. Als ondernemer ben en …

Denk jij vanuit je klant? Lees verder »