Mijn stage bij WIZZ nadert zijn einde.

Mijn stage bij WIZZ zit er bijna op. Vandaag nam ik even de tijd voor een terugblik.

Half mei ben ik begonnen aan een stage van acht weken als PHP-ontwikkelaar bij WIZZ. Tijdens mijn eerste gesprek met Bart Gybels en Thomas Sels had ik er meteen een goed gevoel bij. Toen ze me de kans gaven om tijdelijk het WIZZ-team te vervoegen, was ik dan ook zeer tevreden. Met Daan, Annelien en Lore zaten er al drie stagiairs. Vandaag ben ik de enige overblijver.

De eerste dag maakte ik nader kennis met hoe WIZZ werkt, wie waar zit, wie wat doet, wat waar staat … Ik werd aan iedereen voorgesteld en mocht daarna onmiddellijk aan de slag met het huis-CMS. Eerst mocht ik enkele modules (her)schrijven die onder andere gebruikt  werden voor de nieuwe WIZZ-website.

Daarna volgde mijn eerste grote opdracht: een website met Drupal opzetten op basis van een analyse, waarbij ik dus rekening moest houden met de wensen van een klant. Dat vereiste wel een aanpassing tegenover het opzetten van een portfolio-website voor mezelf. Een weliswaar welkome aanpassing. De uitdaging die ermee gepaard ging, boeide me. Momenteel ben ik bezig aan een tweede Drupal- website. Tussendoor kreeg ik enkele kleinere projecten voorgeschoteld. Zo nam ik ook andere websites onder handen, net als de project management tool van WIZZ zelf en de Twitter-feed op de WIZZ- website.

Een website opzetten met het huis-CMS heb ik niet gedaan. Maar zoals ik eerder al zei, heb ik het CMS wel aangepast. Bij die enkele aanpassingen voor de WIZZ- website bleef het dus niet. Zo kregen onder andere de portfoliotags-module en de filemanager enkele nieuwe lijnen code van mij.

De eerste weken waren nogal onwennig. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe taken. De taken zijn me erg bevallen. Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, waren deze zeer gevarieerd. Bij WIZZ heerst er een aangename en ontspannen sfeer. En nu ik mijn collega’s eindelijk echt begin te leren kennen, moet ik er bijna afscheid van nemen. Als besluit kan ik enkel maar zeggen dat ik erg genoten en veel bijgeleerd heb van mijn tijd bij WIZZ.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *