Met WIZZ van http naar https

Google waarschuwt internetgebruikers voor het delen van gegevens via http-pagina’s. WIZZ-klanten slapen op hun twee oren: hun website wordt voortaan standaard beveiligd met het https-protocol.

Chrome werd bijna 10 jaar geleden gelanceerd door Google. Vandaag heeft het een marktaandeel van 54% over alle dragers heen. De kans is dan ook behoorlijk groot dat klanten jouw website bezoeken via Chrome. En dan wil je natuurlijk niet dat er naast jouw url de tekst ‘not secure’ of een lelijk rood slotje verschijnt.

Sinds januari geeft Chrome die waarschuwing al voor http-pagina’s waar bezoekers wachtwoorden of gegevens van hun kredietkaarten invullen. Dat was nog eenvoudig op te lossen door die specifieke pagina’s te beveiligen.

Vanaf volgende maand verschijnt de melding ‘not secure’ ook op invulformulieren en op pagina’s die incognito bezocht worden. Uiteindelijk wil Google de gebruiker waarschuwen voor elke http-pagina. Bovendien worden https-pagina’s beloond met een betere ranking in de zoekresultaten. Het bedrijf moedigt je dan ook aan om nu al over te stappen naar https. WIZZ zorgt er voortaan standaard voor dat jouw website beveiligd is.

Hoe werkt https?

Als je een online pagina bezoekt, maak je een verbinding tussen je webbrowser en een webserver. Om de twee vlot met elkaar te laten babbelen, wordt het HyperText Transfer Protocol gebruikt. Dat is beter bekend als de http aan het begin van de url, het unieke adres, van de online pagina.

Verbindingen met http zijn niet beschermd waardoor buitenstaanders ongegeneerd mee kunnen kijken en luisteren. Het HyperText Transfer Protocol Secure of https-protocol garandeert wel een veilige uitwisseling van gegevens. WIZZ koopt standaard het nodige SSL-certificaat voor de domeinen van klanten. Zo wordt jouw volledige website https.

Wil jij ook een veilige website?

Contacteer ons jouw communicatie planmatig én veilig aan te pakken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *