Kom uit je kot!

Veel sterker dan vroeger ben ik fan van comfort. Even sterk is de drang om af en toe in de boskes te plassen.

Op vakantie knorren op een slaapmatje. Lauw bier drinken uit een plastic beker. Strijken zonder stoom. Die avonturen maken me minder enthousiast dan pakweg 15 jaar geleden. Ik heb het vandaag graag iets comfortabeler en makkelijker.

Gelukkig ben ik een mens. En het zit een beetje in onze menselijke aard om te snakken naar iets wat je op een bepaald moment níet hebt.  5 paar schoenen op het rek in evenveel verschillende kleuren, maar reikhalzend uitkijken naar dat 6de lichtleigrijze paar. Twee schatten van kinderen hebben en es dik goesting hebben om ’s morgens schandalig lang te slapen. Tijdens een wandeling euforisch zijn omdat je heerlijk geplast hebt in de boskes.

Kom uit je comfortzone

Het doet deugd om regelmatig uit je comfortzone te stappen. Het werkt bevrijdend, doet je uitwaaien. Niet alleen privé, maar ook op het werk. Kijk verder dan je neus lang is. Durf op tafel te slaan als je je voor de 23ste keer ergert in een meeting die jij als onnuttig ervaart. Zie je als ondernemer op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer? Voel je de concurrentie voortdurend in je nek hijgen en kan je niet sneller rennen? Durf je trainingsschema te veranderen!

Het verschil

Druk de stopwatch even af en ontdek voor jezelf wat belangrijk voor jou of je onderneming is. Waar wil je naartoe? Op welke manier kan je het verschil maken, beter worden? Durf een spiegel voor te houden en kies richting. Je vindt ongetwijfeld een weg die jouw bedrijf op het lijf geschreven is. Met een bestemming die loont, rendeert.

Het leven knettert van de tegenstrijdigheden. Niet altijd makkelijk, wel geweldig interessant. Stilstand is achteruitgang. Door af en toe uit je comfortzone te komen, timmer je aan je comfort. Op het werk, maar ook privé. Want gelukkig zijn, willen we toch allemaal?

Doelgerichte communicatie

WIZZ Communicatiepartners helpt je graag om uit je comfortzone te stappen en doelgerichte communicatie-acties te ontwikkelen. Op zoek gaan naar wat je op communicatievlak écht nodig hebt. Nieuwsgierig? Contacteer ons.

Geschreven door Caroline Haverans

Kom uit je kot!

Caroline Haverans

Laatst aangepast op: 6 mei 2019
categorie: Content Opinie Strategie
tag:

Plaats een reactie

Hoe straf vond je dit bericht?

Klik op een ster om je score te geven.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Wees de eerste om je score te geven.

2 reacties op “Kom uit je kot!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *