Jo zegt het met niet zoveel woorden

Heeft een presentatie veel om het lijf? Als je het mij vraagt niet.

Vandaag vindt de eerste editie van Made in Kempen Live plaats in Frame 21 Herentals, met boeiende, verrassende en inspirerende verhalen van hoe ondernemers van hier aan marketing doen.

Voor dit evenement bokste WIZZ samen met OMD Glaswerken een presentatie ineen over hun marketingplan van 2013. Mijn taak was het om duidelijk weer te geven hoe een communicatiebudget zich vertaalt in een rendabele marketinginvestering.

Ongetwijfeld kan je hier tussen twee marketeers tot in de late uurtjes over doorbomen en tot in het oneindige over uitweiden. Dat is nu juist wat we niet mogen doen voor een presentatie waar we maar 20 minuten voor krijgen.

Een presentatie zonder al te veel woorden. Hoe pakken we dat dan aan?

Simpel toch! Houd het simpel! Een basisregel die we doorheen de presentatie niet uit het oog mogen verliezen.

Naast deze vuistregel gebruiken we in onze presentatie:

  • korte titels, geen volzinnen
  • een rustige vormgeving, aangenaam om naar te kijken
  • eenvoudige grafieken
  • grote beelden
  • opsommingen, maar niet te lang

Wat zijn de valkuilen die we moeten vermijden:

  • slides maken, die je gewoon afleest
  • tabellen of grafieken met te veel data
  • onderaan altijd je eigen logo, datum en/of paginanummer plaatsen

Wil je onze presentatie vandaag nog live bijwonen op het evenement van Made in Kempen? Daarvoor ben je spijtig genoeg te laat. Niet getreurd echter want op onze blog kan je deze presentatie bekijken en in één klap enkele marketingtips opsteken die je in je eigen bedrijf in de praktijk kan brengen.

Presentaties maken zijn slechts een klein onderdeel van mijn taken binnen WIZZ. Wil je weten waar ik me tijdens mijn werkdagen nog mee bezighoud, kijk dan naar onze portfolio-items. Ik werkte mee aan de projecten van o.a. Pglas, Vastgoed Verschueren, Hilaire Van Der Haeghe, Theaterspektakel en OMD Glaswerken.

Wil je zelf aan de slag met een bureau dat jouw marketingplan vorm geeft? Contacteer onze account manager Gert voor een vrijblijvende afspraak.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *