Hey wereld, dit ben ik

Mijn stage bij WIZZ Communicatiepartners heeft me meer laten inzien wat mijn zwaktes en sterktes zijn. Geleerd dat vragen geen pijn doet. En denken nog veel minder.

Met trillende lip en een zwaar gemoed keek ik op tegen het vinden van een stageplek. En nog erger: de stage ook daadwerkelijk te lopen. Mijn vrienden had ik gewaarschuwd: de komende drie maanden gaan echt niet leuk zijn. En toen…kwam ik terecht bij WIZZ Communicatiepartners.

Lees meer over WIZZ als erkend stagebedrijf.

Praktijkervaring en een grapje

Met tegenzin schuimde ik de lijst van mogelijke stageplaatsen af. Praktijkervaring goed en wel. Maar moest dat nu echt, zo’n stage? Negen weken lang onbetaald stomme jobs doen voor ik eindelijk dat stukje papier genaamd diploma mocht ophalen?

Gelukkig viel mijn oog op een bedrijf niet zo gek ver van mijn woonplaats. Jong, trendy en bezig met communicatie. Op de site van WIZZ viel me meteen op dat ze wel in waren voor een grapje (invention of winding anyone?), dus dat zat wel snor. Een mailtje en een afspraak later kon ik beginnen aan mijn stage.

Manusje-van-alles?

Stage: dat is drie maanden klotejobs doen. Dat hadden films en horrorverhalen uit de realiteit mij geleerd. Aan stagiairs geven ze de jobs die echt niemand wil doen. Geraken ze niet klaar? Geen probleem. Op naar de volgende stagiair!

Zo niet bij WIZZ. De kennismaking met mijn stagementor Gert Lathouwers verliep al meteen erg gezellig. Geen baas in zijn ivoren toren. Maar eentje die je zou vertrouwen met al je geld. Om dan nog zin te hebben om er een pint mee te pakken.

Gert legde mij uit waar WIZZ Communicatiepartners voor staat. Een lang maar indrukwekkend verhaal. Hij toonde me een blad met m’n opdrachten. Geen rotjobs. Wel grote en vooral gevarieerde uitdagingen. Uitdagingen waarin ik de nodige vrijheid kreeg mezelf te ontplooien. Om binnen de opdrachten te laten zien: hey wereld, dit ben ik. Leren doe je zo!

Denken doet geen pijn

Drie maanden zwoegen later weet niet alleen de wereld wie ik ben, maar ook ikzelf beter dan ooit. Mijn stage bij WIZZ Communicatiepartners heeft me meer laten inzien wat mijn zwaktes en sterktes zijn. In een korte tijdsspanne heb ik kunnen tonen hoe verantwoordelijkheid op te nemen en zelfstandig te werken. Geleerd dat vragen geen pijn doet, maar denken nog veel minder.

Ja, ik durf met overtuiging zeggen: overweeg een stage bij WIZZ. Makkelijk gaat het niet worden. Maar leerrijk des te meer.

Geschreven door stagiair Detlef Mostaert.

Op zoek naar een stageplaats in de communicatiesector?

E-mail je motivatie naar Bart. WIZZ is een erkend stagebedrijf.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *