Gert Lathouwers is Verkoper van het Jaar 2014

Syntra voor Bedrijf en Medewerkers (SBM) heeft Gert Lathouwers (35) van WIZZ Communicatiepartners uitgeroepen tot Verkoper van het Jaar. “Luisteren naar klanten, detecteren wat ze écht nodig hebben en daarvoor een oplossing bieden.” Met die verkopersmotivatie wist Gert de vakjury te overtuigen.

Vrijdag 21 november vond de finale van de Sales Awards plaats op de Dag van de Verkoper in Kortrijk. De wedstrijd wordt georganiseerd door Syntra voor Bedrijf en Medewerkers (SBM). Van de 75 inzendingen is Gert Lathouwers uitgeroepen tot winnaar. De Herentalsenaar is sales en samen met Bart Gybels zaakvoerder van het full service communicatiebureau WIZZ Communicatiepartners.

Verkoper van het Jaar 2014-2015

“De titel is een mooie beloning voor onze inspanningen in een bedrijf in volle groei”, reageert Gert Lathouwers. “Met ons ganse team sleutelen we elke dag aan onze missie om de klant centraal te zetten. Ik ben dan ook blij dat ik op de Dag van de Verkoper dit verhaal heb kunnen brengen.”

Langetermijnverkoop: wat heeft de klant effectief nodig?

Met zijn deelname wilde de Herentalse ondernemer ijveren voor positieve vibes bij het woord ‘verkoop’. “Verkopen op korte termijn, daar geloof ik niet in. Het is niet meer van deze tijd om met producten of diensten de baan op te gaan en die op een sterke manier aan te prijzen bij klanten. Ik ben fan van langetermijnverkoop.” Een visie waarmee Gert Lathouwers een nieuwe wind in de verkoop laat waaien.

“Dat betekent in eerste instantie luisteren naar de klant. Wat vraagt hij en welk resultaat verwacht hij? Vaak duiken in deze fase tegenstrijdigheden op. Het is een uitdaging om een voorstel te formuleren over wat de klant wil bereiken en wat hij in functie daarvan effectief nodig heeft. Een sterke verkoper slaagt erin om dit laatste op een verstaanbare manier aan de man te brengen. Ook al verschilt dat volledig van de initiële vraag van de klant.”

Contacteer Gert Lathouwers.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *