F*ck de wereld waarin iedereen grafisch ontwerper is!

Het is toch een klucht! Iedereen met een Mac en Adobe software denkt grafisch ontwerper te zijn. Triestig. Wat onderscheidt ons nog? En wat kunnen of willen we eraan doen? Moeten we er wel iets aan doen?

"Ideas separate us from monkeys with mouses." – Preston

Wannabes! Iedereen is graphic designer?

Het lijkt alsof iedereen een exemplaar van Photoshop, Illustrator of InDesign bezit. Het internet heeft de exclusieve design tools beschikbaar gemaakt voor iedereen. Wie wil nog betalen voor iets wat je thuis zelf kan doen? Technologie blijkt hier de grootste equalizer. Als iedereen dezelfde tools ter beschikking heeft; wat heeft een grafisch ontwerper dan nog te bieden? Er bestaan websites die logo's voor 5 dollar aanbieden. Je vindt gratis design software waar je ook kijkt. Waarom zouden mensen nog samenwerken met grafische professionals? Wat biedt een ervaren grafisch designer dan als meerwaarde?

Inzicht & kennis

Het is toch een klucht dat iedereen denkt het inzicht te hebben. Mensen snappen soms niet dat over elk ontwerp nagedacht wordt. Dat alles zijn betekenis heeft en dat elk onderdeel een functie heeft. Vele mensen die snel thuis iets in elkaar flansen, zijn trots op hun werk. Er is niets elegants aan een slecht design hoe je het draait of keert.

Wij grafische ontwerpers moeten niet voor niets 3 tot 5 jaar studeren om alles onder de knie te krijgen, om alles te beheersen. Dit gaat van ontwerp tot typografie en psychologie. Daarnaast is het nog ELKE dag bijscholen want design is een non-stopstudie.

Vergelijk het met een loodgieter, architect, metser, ondernemer. Iedereen heeft zijn eigen vakkennis. Wij tekenen de plannen voor onze woning toch ook niet zelf. Waarom niet? Omdat we de kennis ontberen.

Ideeën

Het is niet alleen kennis waarin we ons onderscheiden. Ook het conceptuele, de ideeën, de strategieën. We zorgen steeds voor de juiste samenhang, zowel online als offline. Door ervaring en de continue zelfstudie weten we wat de markttrends en de hypes zijn. Kortom, we kennen de do’s en de don’ts.

We zijn het beu te moeten strijden tegen mensen die denken meer kennis te bezitten. De wereld waarin iedereen grafisch ontwerper is, is fictie!

En we zijn heus niet bang om de uitdaging aan te gaan. Ja, dit is een statement voor iedereen! Laat het werk over aan professionals. Je zal er zeker en vast de vruchten van plukken in je communicatie.

Wil jij ook samenwerken met een bureau dat een bom van kennis bezit en je een jonge en andere kijk kan geven op je communicatie?

F*ck it, contacteer ons vandaag nog!

Bronnen:
http://www.eightyonedesign.co.uk/why-does-everyone-think-they-are-a-graphic-designer/
http://antoinereid.wordpress.com/2010/10/13/everybodys-a-designer/

1 reactie op “F*ck de wereld waarin iedereen grafisch ontwerper is!

  1. Ik ben zo een bejaarde fucker met een gestrand initiatief.
    Vraag depannage van een flessenpagina (interactieve wijnsite) als service (hollander, oef!) maar de kans om onze site te voorzien van grafische duidingen.
    Platform de plaats voor alle partner wineries wereld wijd voor de backend
    Kopers front end waar zij via 37 filters hun keuze maken
    géén google troep

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *