Espresso met Dries

Pebble

Mijn eerste smartwatch is een feit. Ik ben voor een Pebble gegaan. Waarom? Deze smartwatch is compatibel met zowel iPhone als Android, heeft een batterijduur van meer dan 1 dag en er is al een uitgebreide appstore beschikbaar. Als doorwinterde Applefan kon ik ook kiezen voor de Apple Watch die begin volgend jaar uitkomt. Maar de vermoedelijke kostprijs en het uitblijven van het Nederlands in Siri heeft mij uiteindelijk doen kiezen voor de Pebble.

Ik gebruik de Pebble nu 2 maanden en het moet gezegd: meldingen op je pols kunnen lezen, is echt handig. Hoewel de Bluetooth-verbinding met mijn telefoon nu constant aan staat, verbruik ik duidelijk minder batterij. Sommige meldingen verschijnen nu enkel nog op mijn Pebble en niet langer op mijn telefoon. Door de discrete trilling van deze smartwatch kan je ongemerkt alle meldingen die je binnenkrijgt eenvoudig opvolgen.

www.pebble.com

Monument Valley

Ik ben geen gamer. Vroeger kocht ik een Playstation maar die belandde al snel op de kamer van mijn broer die er veel meer op speelde dan ik. Ook de Nintendo DS vertoefde meer in de handen van mijn vriendin. Mijn iPhone, die hou ik liever voor mezelf en af en toe koop ik nog eens een spel. Een van mijn eerste iPhone app-aankopen was Tiny Wings. Deze eenvoudige game bevat mooie graphics, dat spreekt me aan. Een klein vogeltje met te kleine vleugels vliegt over kleurrijke heuvels, tot het nacht wordt. Leuk en simpel.

Ook Monument Valley is zo’n kleurrijk spel. In dit puzzelspel navigeer je een prinses in een M. C. Escherachtige wereld. Je manipuleert de omgeving en creëert optische illusies waardoor je een weg baant doorheen haar kleurrijke wereld. De echte gamefanaat zal ongetwijfeld op zijn honger blijven zitten door de simpliciteit van dit spel. Voor mij is dit prachtig.

www.monumentvalleygame.com

Google Inbox

Espresso met Dries

Met Inbox gaat Google Apps Mailbox achterna. Inbox maakt het mogelijk e-mails uit te stellen tot op een later tijdstip of tot op een locatie. Verder zijn de door Gmail bekende filters nog slimmer gemaakt. “Bundels†verzamelt automatisch mails binnen eenzelfde thema bv. “reclameâ€, “sociaalâ€, “reizen†en geeft de mogelijkheid meldingen per bundel te voorzien. Zo kan je bijvoorbeeld alle mails die in de bundel “reclame†binnenkomen slechts 1x per week laten toekomen in je inbox. Zo kan je sneller door je belangrijke mails navigeren en minder tijd verliezen aan onnuttige mails.

Ook is het mogelijk reminders in te stellen. Je delegeert deze op dezelfde manier als je e-mail en zo zit alles mooi in één app.

Google Inbox is momenteel enkel te gebruiken samen met je Gmailadres en je hebt een invite nodig om deze beta-versie te kunnen gebruiken.

Wil je graag aan de slag met deze app en je hebt nog geen invite? Laat een reactie op deze post met een originele reden waarom jij een invite verdient. Misschien ontvang je er wel eentje van mij. Ik geef er 2 weg.

inbox.google.com

Rooms

Espresso met Dries

Met Rooms, een app van Facebook, kom je terug bij een oud gegeven terecht. Chatrooms. Alleen zit deze in een nieuw hip kleedje. Foto’s, video’s of tekst plaatsen over een gezamenlijke interesse en dit onder een schuilnaam (onder je echte naam kan ook natuurlijk), het kan allemaal in deze nieuwe app. Om in een chatroom binnen te kunnen, heb je een uitnodiging nodig, dit is een soort QR-code. Door deze te scannen met de iPhone app wordt de chatroom direct toegevoegd aan jouw Rooms. Het leuke hieraan is dat je deze code gewoon kan afdrukken en in je café, sportclub of op je werk ophangen. Op deze manier kan er offline gecommuniceerd worden en kunnen uitnodigingen verspreid worden voor dit online medium. Leuk.

http://www.rooms.me/

Geschreven door Dries De Smedt

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *