Alle kleuren zijn mooi … ook ‘kak’bruin!

Ik hoor vele mensen al denken… “Wablieft, dat vieze bruin?

Toch is bruin een mooie kleur. Mijn stelling is als je een kleur in de juiste omgeving plaatst, dat deze automatisch vervuld wordt met een bepaalde schoonheid, een schoonheid die “klopt”. Dat geldt dus ook voor bruin.

Kleuren lokken iets uit bij de mens
Een kleur kan in de ene omgeving knallen, in de andere omgeving stijlvol zijn, zacht zijn, hard zijn… met andere woorden, kleuren krijgen een bepaalde gevoelswaarde naargelang hun context.

Dat kleur effect heeft op de mens, daar was ik al van overtuigd toen ik voor de eerste keer voor een Rothko stond. Ik was totaal van de kaart, het deed me iets.  Een 'waaw' gevoel ging door mijn lijf. Vele malen had ik al een Rothko in een boek gezien, maar in het echt, op ware grootte is dit wel een ander verhaal, het verhaal van de andere context!

Kleuren zijn niet emotioneel, wij wel
Kleur, daar blijf je niet ongevoelig voor. Kleuren wekken emoties los, roepen gevoelens op. Het is de mens die bepaalde waarden hecht aan kleur. De Emotion guide vertelt al een klein stukje van  welke emotie we op kleur plakken.

Zoeken naar kleurencombinaties
Persoonlijk ben ik enorm graag bezig met het combineren van de juiste kleurwaardes. Waar is de tijd dat ik op het strand van Portugal de mooiste stenen zocht en die sorteerde tot een perfecte kleurencombinatie? Nu nog steeds ben ik elke dag bezig met kleur, bv. tijdens mijn werk bij het uitwerken van een huisstijl. Hier speelt kleur een zeer belangrijke rol. Wat wil de klant vertellen met zijn huisstijl? Welke kleuren zijn van toepassing om de juiste boodschap over te brengen? Wil je knallen? Wil je een harde, zachte look? Wil je klasse uitstralen? Allemaal vragen waar we bij stil moeten staan.

Dé juiste kleur bestaat volgens mij niet…er zijn té veel kleuren en nog veel meer kleurencombinaties. We kunnen alleen zo goed mogelijk de vraag van de klant proberen te  beantwoorden en daarbij rekening houden met wat we weten over kleur en wat we voelen bij kleur.

Ben je zelf geinteresseerd in een opvallend nieuw jasje voor je bedrijf? Bekijk onze portfolio en neem dan contact met Gert op en we geven je graag een kleurrijke uitleg!

Geschreven door An De Cuyper.

Alle kleuren zijn mooi …  ook ‘kak’bruin!

Partner

Laatst aangepast op: 9 april 2019
categorie: Opinie Over WIZZ
tag: ,

Plaats een reactie

Hoe straf vond je dit bericht?

Klik op een ster om je score te geven.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Wees de eerste om je score te geven.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *